perjantai 23. joulukuuta 2016

23.12

























Kohta joulu on täällä ja viimeisiä hetkiä viedään ennen sitä♥ Lupasin autella äitiä leivonnassa ja tähän mennessä lahjaksi on mennyt maapähkinävoifudgea ja Rocy Roadia. Lisäksi leivoin alkuviikolla pipareita ja  neljä saaristolaisleipää, joista osa menee lahjaksi. Ja eilen illalla 10 aikaan tein vielä juustokakun. Leipominen on parasta silloin kun siihen on aikaa♥ Lahjat onnistuivat hyvin ja vaikka tein ensimmäistä kertaa elämässäni fudgea. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja lahjan saajatkin pyytelivät ohjetta kyseiseen herkkuun, jonka ohjeen taidan laittaa tännekkin!



Eilen paistettiin kinkku ja tänään laatikot, sekä tuodaan kuusi sisään. Sitten minunkin puolestani joulu voi tulla!♥ Syöden samalla raakaa piaparitaikinaa mietin miten joulun viettotavat ovat ihmisillä muuttuneet ajan saatossa. Materialisoituminen tosin ärsyttää, ja mieluummin antaisin lahjoja, joista näkyy oma kädenjälkeni edes hitusen. Kavereille annoin kynttilät ja niiden lisäksi ihanat purnukat, jotka olin täyttänyt Rocky Road ja Fudge paloilla! Aina on kiva kokeilla uutta etenkin leivonnassa. Saaristolaisleivätkin olivat myös kiva kokemus. JA ainahan jos ei onnistu voi tuotoksen syödä itse!☺






Maapähkinävoifudge

 


Valmistus 

1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien 15-25 minuuttia, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)
2. Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 cm x 18 cm). Rouhi pähkinät ja ripottele fudgen pinnalle.
3. Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.


Itselle kävi niin, että ymmärsin ohjeen siten, että fudgea pitäisi tiputtaa veteen testatakseen sitä keittämisen loppuvaiheessa, mutta silloin ei kyllä tapahtunut mitään. Ilmeisesti asia on niin, että sitä kannattaa kokeilla tiputtaa veteen vasta sen jälkeen, kun se on jäähtynyt jonkun aikaa tai kun on sulattanut suklaan sekaan. Itsellä meinasi usko loppua, kun se ei keitettäessä saennut paljoakaan ja keittelin sitten huolestuneena sitä 25minuuttia, mutta varmasti lyhyempikin aika riittää, koska ymmärsin, että jähmettyminen tapahtuu vähän keittämisen jälkeen. Jos seos muuten muuttuu ruskeahtavaksi ja kinuskin väriseksi sitä on luultavasti keitetty jo tarpeeksi. Ohjeessa käsketään rouhimaan suklaa mutta itse laitoin vain pala kerrallaan ja hyvin se suli sekaan. En tiedä olisiko pähkinät pitänyt vain tiputtaa valmiin fudgen päälle, mutta itse painelin niitä vähän, että ne varmasti tarttuvat pintaan eivätkä rapise heti pois.
































Rocky Roadiin käytin ihan vaan kaksi fazerin sinistä suklaalevyä ja sekaan laitoin kaikenlaisia keksejä, pähkinöitä, sekä vaahtokarkkeja. Tosin sen verran luin netistä, että kannattaa toisessa kattilassa sulattaa hieman leivontamargariinia ja toisessa suklaata ja yhdistää ne lopuksi. Margariini auttaa siihen, että Rocky Road on helpompaa leikata jähmetyttyään.




Jouluni vietän kotona perheen kanssa♥ Erityisiä suunnitelmia ei ole, muuta kuin, että haluan nauttia ja rentoutua tästä niin paljon kuin vain voin. Katsellessani nyt kynttilöitä mietin miten hieno kunnon valkoinen joulu lapissa olisikaan. Mustien joulujen jälkeen alkaa kaipaamaan kunnollista valkoista joulua jossain muualla. Laitoin postaukseen kuvia, jolloin lunta vielä oli jopa puissa asti. Halusin jakaa tänne kivoja kuvia eräästä ihanasta pakkasaamusta ja auringon noususta. Toivottavasti kaikilla on rauhallinen joulu tai joku, jonka kanssa jakaa edes yksi ilta♥ Olen sitä mieltä, että jouluna kenenkään ei tulisi olla yksin! Hymyilen,nauran,pohdin,nautin,nukun,iloitsen ja mietin kulunutta vuotta, mutta tällä hetkellä odotan vain huomista sisäisen pikkulapseni tavoin☻♥



Ihanaa Joulua kaikille! Muistakaa rakastaa♥















































































♥:Jenni

2 kommenttia:

  1. Todella upeita luontokuvia! Mäkin annoin joululahjaksi Rocky roadia, sitä on niin helppoa valmistaa, mutta tosi herkullista :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista