tiistai 29. joulukuuta 2015

Lomamatka osa 2.

















Loma ja aikaa kirjoitella joten palataanpa taas jälleen taaksepäin syksyn lomamme tunnelmiin! Nyt kun täällä onkin jo -8 astetta mittarissa alkaakin jo tekemään mieli lämpöiseen. No ehkä ei ihan vielä mutta jos tilanne olisi -20 niin sitten kyllä ainakin. Tosiaan kreikkalaisille oli kylmää jo aamun lämpötila vaikka meille suomalaisille se oli todella lämmin. Säät sattuivat hyvin kohdilleen vaikka teimme matkamme aika myöhäisessä ajankohdassa ja matkayhtiö ei olisi tehnytkään enään kovin montaa matkaa meidän matkamme jälkeen. Yhtenä aamuna vähän satoi, mutta se todella jäi siihen vähään ja kun olimme päässeet linnakkeelle aurinko paistoi jo täydeltä terältä ja lämpötila oli taas 26 tienoilla.
         Olimme varanneet etukäteen reissun, jossa käytäisiin joella, joka tulee kaukaa vuorilta ja jonka varrella on upeat maisemat, mutta yllätykseksemme tämä reissu peruuntui liian pienen osaanottajamäärän vuoksi. Ajattelimme jo siinä vaiheessa, että taisi jäädä retket tekemättä. Matkatoimiston matkaopas josta retken varasimme soitti äitilleni ja kertoi, että pääsemme samaan hintaan kalliimalle retkelle joka kestää hieman kauemmin ja missä käydään eri paikoissa. Kieltämättä oli mukavaa saada hieman exstraa tuon perutun retken sijaan.       
         Ajelimme bussilla vuoristoisia teitä ja matkaopas selitti englanniksi oliivipuista ja kuinka kreikkalaisten ihmisten elinkeino on pitkälti matkailun,oliivipuiden ja sitrushedelmien varassa. Tosin tästä sain lisätietoa yhtenä iltana, kun metsästimme äitini netistä bongaamaa ravintolaa, joka oli saanut hyvät arvostelut. Keksin, että kysytään kadun varrella olevasta paikallisesta matkatoimistosta, että missä kyseinen ravintola on. Matkalla tuohon ravintolaan pysähdyimme pienemmälle rannalle josta kuva alapuolella.



















Ravintolan tarjoilija puhui hyvin sujuvaa englantia ja lopuksi kysyinkin, että mitä he(kreikkalaiset) tekevät talvisin tai lomakauden loputtua. Hän kertoi, että he ovat tehtaissa joissa tehdään oliiviöljyä ja ,että he ovat töissä rakennustyömailla. Oppaamme kertoikin siitä kuinka mustia verkkoja levitellään oliivipuiden alle ja juuri tähän aikaan oliivit rupeavat tippumaan ja niitä kerätään viikko. Tämän totesimme iskäni kanssa jo aamulenkillä, kun eräs mies ajoi autollaan edestakaisin ja levitteli verkkoja puiden alle. 
            Bussimatka jatkui ja menimme suoalueen läpi. En olisi uskonut näkeväni suota kreikassa. Vuorten lomasta aukesi aleneva alue jossa oli suota. Menimme joki ajelulle joka kiersi suota. Näimme muutaman ison suolinnun, mutta hienointa ei ollut suo. Onneksemme joki johti lopulta merelle ja kiertelimme todella henkeäsalpaavissa maisemissa merellä (kuvia näistä alaalla).




















































































































Retki jatkui meriajelun jälkeen kohti seuraavaa kohdetta, joka oli vanha puolustus linnake. Jos retkestä jotain huonoa voi sanoa niin se, että taukoja oli liikaa syömiseen yms. Olisimme olleet perheeni kanssa valmiita menemään tiukemmalla aikataululla, mutta eipä sille mitään voinut, hienoja maisemia tuli kuitenkin nähtyä. Joitakin kuvia tuolta puolutus paikalta laitoin, mutta sen jälkeen kun olimme tuon paikan kiertäneet menimme sinne kauan odotetulle kahluu joelle, jonka vesi tuli todella kaukaa vuoristosta. Ja luultavasti oli syntynyt kun vuoren huipun jää oli sulanut, koska vesi oli todella jäätävää ja jaloissa ei ollut tuntoa enään puolen tunnin kahlauksen jälkeen!☺






















































































Kone ei selvästikkään enään halua olla yhteistyössä, kun ei antanut lisätä niitä haluamiani joki kuvia ja tekstikin meni loppu vaiheessa miten sattuu. Teen luultavasti vielä yhden kirjoituksen johon laitan niitä joki kuvia ja sitten ehkä vielä jtn muitakin reissukuvia mutta tämä riittäkööt tältä erää. Palaillaan näihin kuviin ja tunnelmiin☺










































♥:Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti