sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Asiaa sotelista ja kuulumisia arjen keskeltä



















Heijssan! Nyt olen saanut tällä viikolla purkkiin sotelin esivalintakokeen torstaina ja pari ensimmäistä työpäivääni. Ensin hiukan asiaa tuosta sotelista. Tämän kokeenhan tekevät siis sosiaali-, terveys-, kauneus- ja liikunta-alalle hakijat ja koe on kaikille sama sisältäen 80 kysymystä, jotka jakautuvat niin, että äidinkielestä 15, matikasta 15, englannista 10 ja ennakkomateriaalista 40 kysymystä. Kaikkeen tähän oli kuitenkin aikaa vain 1,5h!!! Sotelin esivalintakokeen jokainen tekee siis yksin kotonaan omalla koneellaan sähköpostiin tulleen linkin ilmoittamaan aikaan. Lisää sotelista löydät tästä! Voin ihan suoraan sanoa, että tuli hitonmoinen kiire, enkä siis ehtinyt edes lukea englannin artikkelia läpi, vaan arvasin nämä kymmenen oikein/väärin väittämää. Olin toisaalta päässäni pyöritellyt jo sellaista suunnitelmaa, että ensin aineisto, matikka ja äikkä, joissa olen omasta mielestäni vahvimmillani ja viimeisenä enkku jos jää aikaa.

 Luin ennakkomateriaalin (100 sivua) kaksi kertaa lävitse, alleviivailin, tein muistiinpanoja, kuuntelin musiikkia ja silmäilin taulukoita, pohdin mitä voitaisiin kysyä ja tein piristäviä lisäselvityksiä sivujen reunoille. Nyt tämä materiaali näyttää enemmänkin värityskirjalta, joka on annettu eskarilaisen kätösiin, kun ei ollut muuta paperia mihin olisi ollut sallittua piirtää! Heh, mutta sellaista se on, minua itseäni hyödyttävät värit, itse tehdyt muistiinpanot, kuviot, kuvat ja alleviivaukset. En yleensä opi mistään harmaasta ja tylsän näköisestä tekstistä mitään, ennen kuin saan tehdä sinne omilla värikoodeilla alleviivauksia! Tämän takia en tosiaankaan pidä sähköisistä kirjoista taikka materiaaleista. Olen ehdottomasti konkreettinen oppija. Nyt todella toivon kädet ristissä, että pääsisin sisään opiskelemaan alaa mitä koko ajan yhä enemmän ja enemmän tiedän haluavani opiskella. Soteli on tosiaan vasta esivalintakoe eli esim. Joensuussa 300 ihmistä haki pelkästään fysioterapiaa ja teki tämän kyseisen esivalintakokeen, josta kuitenkin vain 96 pääsisi kevään rajojen mukaan varsinaiseen pääsykokeeseen ensi kuussa ja tästä määrästä edelleen Jyväskylään otetaan opiskelemaan n.20-24 opiskelijaa!! Huh hurjaa touhua, mutta toisaalta se on hyvä, että tässä huomioidaan ja erotellaan ne ketkä tosissaan haluavat päästä tiettyä alaa opiskelemaan. 


Työpäivät ovat äkkiseltään tuntuneet rankoilta ja niiden jälkeen on ollut aina ihan poikki. Luulen vähän, että nyt stressini pääsi vihdoin kunnolla purkautumaan pääsykokeista ja kaikesta tästä pänttäämisestä, sillä tulin kipeäksi tai flunssaan. Eilen töiden jälkeen kurkkuni oli todella kipeä, mutta toivon, että tämä tauti helpottaisi tämän päivän lepäilyjen myötä, koska ensiviikolla olisi täysi työviikko. Nyt olen viettänyt päivääni yövaatteissa, koneen kanssa sängyssä ja juonut paljon teetä. En tosiaankaan muista milloin olisin viimeksi viettänyt tällaista Sunnuntaita, että en tee yhtään mitään! Vähän kyllä harmittaa, kun viikon kolmas treeni jäi tekemättä salilla tämän sairastumisen vuoksi, mutta toisaalta pahempaakin on koettu, että ei tässä hätää pitäisi olla. Nyt keskityn lepäilyyn ja sitten treenataan taas kovaa kun se on mahdollista.


P.s Oikein rentouttavaa sunnuntaita kaikille, itse jatkan treenien fiilistelyä Metallican- Enter Sandmanin tahtiin! 









































♥:Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti