sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Pääsykokeet takana








Moikka! Tällä hetkellä päällimmäisenä fiiliksenä on väsymys, mutta onneksi nyt on vapaapäivä ja saa ottaa vain rennosti ja nauttia hetkestä♥ Takana on raskas työviikko, joka sisälsi myös Kuopion reissun ja pääsykokeet. Menin tiistaina tekemään vielä lyhyen työpäivän ja oikeastaan heti sen jälkeen lähdin ajamaan Kuopioon. Voin sanoa, että sinä iltana kun pääsin vihdoin sänkyyn puoli 11 aikoihin tuntuivat vuokrakämpän pehmeät lakanat erittäin hyviltä. En oikeastaan kerennyt stressaamaan pääsykokeita kun olen ollut koko ajan töissä ja ajatukset ovat olleet pitkälti siinä tekemisessä. Keskiviikko aamuna olisi kyllä nukuttanut, mutta täytyi nousta ylös kuuden aikoihin, että ehdin ajoissa 8 alkaviin pääsykokeisiin.










 Pääsykoepäivä alkoi sillä, että meidät kutsuttiin aakkosjärjestyksessä istumaan auditorioon psykologitiimin infoa varten. Se kesti ehkä noin vartin, jonka jälkeen lähdinkin pois auditoriosta odottamaan omaa vuoroani psykologin haastatteluun, joka sekin oli vasta 11 aikoihin. Yllätyin kun kyseinen haastattelu kestikin vain vähän reilun 5 minuuttia. Tämän jälkeen kävin syömässä Savonialla ja 12 aikoihin pääsykokeet jatkuivat kirjallisten tehtävien muodossa. Nämä kirjalliset tehtävät kestivät kolme tuntia, jonka jälkeen lähdinkin oikeastaan suoraan ajamaan kotia kohti. En oikein osaa sanoa mitään noista pääsykokeista, toivon vain parasta ja sitä, että pääsisin syksyllä opiskelemaan.


 Jotenkin siinä n.200 hakijan joukossa istuessa iski epätoivoinen fiilis omasta osaamisesta ja kun yksi psykologeista totesi melkein heti alkuun, että "teistä joka neljäs saa hylätyn"... Siinä vaiheessa mietin, että hitto jos tästä joukosta selvitän tieni jatkoon niin saan olla pirun tyytyväinen. Olen kuullut kauhutarinoita siitä, että joku on hakenut fyssariopintoihin kolmekin tai jopa viisikin kertaa ennen kuin on tullut valituksi. Sama se on vähän joka alalla, mutta toki fyssari on myös erittäin suosittu, mikä tekee hommasta haasteellisempaa. Nyt vain jännitän ja pidän peukkuja sille, että onnistaisi, mutta toki jos en pääse sisään niin sitten en pääse. Sen jälkeen täytyy sitten miettiä, että mitä sitä seuraavaksi kokeilee.



Nyt aion vain nauttia vapaapäivästäni ja ottaa rennosti. Pikkuhiljaa alan sisäistämään kuinka stressaava tämä kevät kokonaisuudessaan onkaan ollut. Ensin stressasin yo-kokeita, sitten yo-juhlien järjestelyä, työhaastista, esivalintakoetta ja nyt viimeisimpänä näitä pääsykokeita. Tällä hetkellä en löydä mitään mistä stressata ja se tuntuu suorastaan ihanalle, että ei olekkaan hetkeen mitään mitä pähkäillä. Nyt voin nauttia kesästä töiden lomassa ja odotella juhannusta. Voisin sanoa, että olen nyt lomalla kun kalenterissa on tyhjää. Erittäin mukavaa kesäloman alkua niille, ketkä sitä viettävät ja niillekkin ketkä ovat töissä!♥






































♥:Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti