lauantai 25. kesäkuuta 2016

#Midsommar




Jag tykcer att jag älskar sommar och midsommar!












             Top 20 Kesälomassa parasta minun mielestäni on:


  1. Ei aamuherätyksiä, ellei ole sovittua menoa
  2. Aamukahvi terassilla auringon paistaessa ja lintujen laulaessa
  3. Huolettomuus, meikittömyys ja luonnollisuus
  4. Ei aikatauluja, ei kiirettä
  5. Rentous ja ei stressiä mistään
  6. Vapaus, ilo ja lämpö
  7. Ystävät♥
  8. Musiikki, jota on kiva hoilata myös mukana
  9. Aikaa miettiä elämää, tulevaisuutta ja tätä hetkeä
  10. Valokuvaaminen
  11. Reissaaminen ja extempore reissut
  12. Hiekka varpaissa ja, joka paikassa rantapäivän jälkeen
  13. Hyvä kotimainen ja terveellinen ruoka
  14. Tuoreet vihannekset♥
  15. Unirytmin sekoittuminen on sekä hyvä ,että huono juttu, mutta tuohan se kivaa vaihtelua koulu arjen säännöllisyyteen
  16. Ulkoilu♥
  17. Vesisateen ropinan kuuntelu
  18. Hiki, urheilu ja ruskettuminen
  19. Nilkkasukkien käyttäminen ,sekä muut kesävaatteet♥
  20. Itkeminen, nauraminen, pohtiminen ja nukkuminen♥







Juhannus

Miten teillä meni juhannus aatto? Olitteko kavereitten kanssa vai festareilla vai kenties mökillä? Olen aina halunnut viettää juhannuksen mökillä ja se on haaveena edelleen, koska emme siis omista mökkiä. Miten ihanaa olisikaan mennä suoraan saunasta järveen juhannuksena♥ No ehkä vielä joskus... Olin juhannus aaton täysin kotona vain. Leivoin juhannukseksi, koska oli tylsää ja toiseksi, koska rakastan leipomista kun on aikaa♥ Täältä pesee muutama resepti halukkaille!♥








Leivonta ohjeita



1. Suussa sulava ja makea BROOKIE  (Valmistusaika n. 30-60min)


Tässä leivonnaisessa leivot kaksi eri taikinaa ja yhdistät ne. Ensin kannattaa tehdä pohja, joka on siis Brownie taikinasta. Tässä ainekset pohjaan:


Brownie taikina

       150g       Pirkka tummaa leivontasuklaata
       75g         Voita/ Leivontamargariinia
       1 rkl        Pirkka kaakaojauhetta(tummaa)
     1 1/2dl      Venhäjauhoja
       2dl          Sokeria
     1/4tl          Suolaa
       2              Kananmunaa






Valmistus


  1. Sulata rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi.
  4. Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).





HUOM!! Vinkkinä haluan sanoa, että kannattaa paistaa tätä pohjaa ehkä jopa alle 10 min vaikka ohjeessa sanotaankin paistoajaksi 10-15min, mutta koska sitten kun vaalea keksi taikina on laitettu tämän tumman brownie taikinan päälle koko levyä paistetaan vielä 15min. Joten tässä vaiheessa tätä brownie pohjaa ei kannata kovin kauaa paistaa jos haluaa, että pohja jää hiukan "mutakakkumaiseksi" ja pehmeäksi. Itse tein näin ja pohja on nyt edelleen säilynyt mehevänä vaikka sen paistosta onkin jo muutama päivä.




Cookie taikina

     75g              Voita/leivontamargariinia
   1 1/4dl           Sokeria
     1                  Kananmuna
     2dl               Pirkka venhäjauhoja
    50g               Pirkka tummaa leivontasuklaata (hippuina)
     1 tl               Pirkka Leivinjauhetta







Voin sanoa kokemuksesta, että tämä brookie oli todella makeaa!!! Eli siis pieni pala riitti ainakin itselleni siihen, että sain ällöolon päälle. En tietysti tiedä miten teidän muiden käy, mutta varotan sokerihumalasta jo etukäteen ☺Todellinen herkkusuiden leivos siis!



















 


  2. Marianne juustokakku (valmistusaika yli 60min)



Pohja

    • 1pkt(345 g)Fazer Marianne -täytekeksejä( Huom! Itse käytin pohjaan Pirkka kaurakeksejä, jotta pohja olisi pehmeä ja helppo leikata)
    • 75gvoita

Täyte

    • 6liivatelehteä
    • 2rklmaitoa
    • 2prk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa ( Itse käytin Violan vanilja tuorejuustoa ja lisäksi lisäsin täytteeseen Fazer Marianne-täytekeksejä, jotta kakku ei maistuisi niin paljoa tuorejuustolta vaan siinä olisi enemmän Marianne makua.)
    • 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1psFazer Marianne crush -rouhetta
    • 1/2dlsokeria

Pinnalle 

(Pinnalle laitoin suklaarouhetta ja Marianne täytekeksejä)

    • 1/2pkt(à 345 g)Fazer Marianne -täytekeksejä
    • Fazer Marianne -rakeita





Tämän ohjeen sain hyvältä ystävältäni Iralta ja oli kyllä todella hyvä ohje. Tämä kakku on täyteläistä, täyttävää, sopivan makeaa, mutta myös raikasta. Ja täytyy myöntää, että tämä oli ensimmäinen kosketukseni liivatelehtiin. Uskalsin vihdoin leipoa niillä ja voin sanoa, että turha arastella niitten kanssa, ne eivät maistu mitenkään lopputuloksessa ja ne olivatkin ihan helppoja käsiteltäviä kunhan, vain noudattaa ohjetta.










































































   3. Patonkisarvet kahdella eri täytteellä



   Patonkisarvi taikinan ohje:

      2  1/2dl     Vettä
         25g         Hiivaa
              1tl           Sokeria
    3/4tl           Suolaa
     3dl             Vehnäjauhoja 
(kannattaa laittaa noin. 2 1/2dl Sämpylä tai hiivaleipäjauhoja)
    2-3rkl            Öljyä


Täytteet voi valita itse. Käytin itse sinihomejuustoa ja itse tekemääni valkosipulivoita täytteinä. 

Ensiksi murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa ja sekoita joukkoon sokeri, suola, vehnäjauhot ja suurin osa sämpyläjauhoista

Lisää öljy ja alusta taikinaan sitko kädellä. Lopuksi lisää sen verran jauhoja, että taikina irtoaa kulhosta. Tämän jälkeen peitä kulho liinalla ja laita kohoamaan n. puoleksi tuntia.

Jaa taikina niin moneen osaan kuin haluat. Ota yksi pallo ja leivo se kaulimella suunnilleen pyöreäksi "ympyräksi". Tämän jälkeen jaa ympyrä kuuteen sektoriin taikinapyörällä. Tällä välin kannattaa laittaa uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Täytä pizza suikaleita muistuttavat sektorit mieleisilläsi täytteillä ja rullaa ulkoreunasta.  Jätä saumakohta alapuolelle kun panet patonkisarvet pellille. Kohota peitettynä lämpimässä


Voitele sarvet kananmunalla ennen uuniin laittamista. Paista uunin keskitasolla n.13 minuuttia ja nauti!



      




















Tälläisiä reseptejä itse kokeilin juhannuksena. Ainoa, jota olin aiemminkin kokeillut oli patonkisarvien resepti, muut olivat uusia itselleni. Voin todeta, että kaikki onnistuivat mielestäni hyvin ja oli ihanaa kokeilla jotakin uutta ja jakaa se myös tänne.







Nyt hieman arkisempiin aiheisiin. Itselleni kuuluu hyvää ja olen viikon töitteni jälkeen ollut aika pitkälti kotona. Tekemistä olen yrittänyt koko ajan keksiä sillä minä en osaa lomailla ilman mitään tekemistä. Uskaltauduin salille revähdyksestä huolimatta ja se kannatti♥ Kaiken iloisuuden ja positiivisuuden ammennan kyllä täysin liikunnasta. Mieliala koheni huimasti ja pääsin taas sen pariin jota rakastan. Hyvä mieli ja oma jaksaminen on kuitenkin todella tärkeää niin lomalla kuin arkenakin. Sain puristettua jonkun verran itsestäni irti myös jalkatreeniä toki hyvin varovaisesti tunnustellen näin alkuun on edettävä, sillä en tosiaan halua reväyttää jalkaani uudestaan. Mutta mites teidän kesä, urheiletteko? Itselleni se on jotenkin kesään kuuluva must juttu ja muutenkin kulkee mukana ympäri vuoden missä ikinä olenkin. Nyt alku kesä on mennyt todella kevyesti liikunnan kannalta, mutta uusien lenkkareitten ja revähdyksen toipumisen myötä alan lisäämään liikuntaa heinäkuuta kohti mentäessä. 

Juhannus keli oli eilen eli Perjantaina mitä mahtavin. Ei tuullut paljoa ja oli todella lämmin ja mikä tärkeintä ei satanut vettä pisaraakaan!! Aamulla leivoin patonkisarvet ja koristelin kakun ja kävin isoveljeni kanssa lenkillä. Saimme vieraiksemme kahvipöytään mummun ja iskäni veljen♥ He ovat aina yhtä tervetulleita seuraan. Illalla grilliruuan sulattelun jälkeen lähdin lenkille vielä äitini kanssa. Kävimme katsomassa tyyntä järveä.

 Järviveden tasainen liplatus ja muutama mäkäräinen ilmassa sekä lasten kiljahdusten kantautuminen uimarannalta loivat aitoa kesäfiilistä. Koivusta lähtevä huumaava tuoksu juhannus saunassa, kiukaalle heitetyn veden höyrystyminen ja napakat löylyt kuuluvat juhannukseeni. Suljin silmäni ja istuin saunassa kaikessa rauhassa miettien ja käyden läpi ensimmäistä lukiovuottani. Mihin aika katosi? Olinko niin kirjoissa kiinni etten edes huomannut ajankulua. Miksi en voi käsittää sitä, että olen jo alle vuoden päästä 18v? Mitä ihmettä? Käydessäni läpi kaikkea ikävää ja iloista, hämmennyin kovin. Kesä laittaa minut aina ajattelemaan ja lukiessani paljon kirjoja ajatuksia tulee aina vain enemmän. Luettuani yhden romanttisen Nora Robertsin kirjan, joka oli muuten ihan sairaan hyvä, tajusin olevani todella herkkä ihmisenä. Empatia kykyni on kai todella suuri jos kirjakin voi laittaa liikuttumaan ja kyyneliä silmiin. En halua kahlita tunteitani nykyään enään niinkuin joskus silloin ala-asteella sille, joka alkoi itkemään naurettiin. Hölmöä, sanon minä näin jälkeenpäin jokaisellahan on oikeus hymyynsä, mutta yhtälailla myös kyyneliinsä. Miksi surun tunteet halutaan nykyään piilottaa? Aitous on se, joka saa minut kiinnostumaan kun puhutaan kaverisuheista tai muusta. Jos ihminen on aito sen kyllä huomaa. Tietysti jokainen on aito persoona, mutta tarkoitan sitä, että jos ihminen ei anna itselleen lupaa käyttäytyä, kuin kuuluisi tai ei päästä tunteitaan ulos hän ei ole aito ihmisenä. Nykyään on niin vaikeaa edes tajuta toista jos ei ymmärrä hänen arvojaan ja tapaa jolla hän käsittelee ja näyttää tunteensa.

Kirjoittelin taas aika pitkästi ohi aiheen, mutta juhannukseeni kuului siis lenkkeilyä, saunomista, juttelua, naurua, syömistä ja mietiskelyä. Avatkaa oma mielenne joskus ja pysähtykää vaikka lenkkipolulle pohtimaan syvällisiä, se auttaa usein ja toimii hyvin terapiana ja, se on ihan hauskaa joskus vain pysähtä muistelemaan hetkiä♥
















P.s Ihanaa kesän jatkoa toverit!
































































































































♥:Jenni

2 kommenttia:

  1. Siis mun on niin pakko kokeilla tota brookien ohjetta joskus! Meiän toi marianne juustokakku ei ollu noin kaunis ku me ei laitettu siihen päälle koristeeks kuin sen ylioppilashatun ja sit jonkun ruusun:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha oikeesti voisin lyödä vaikka vetoa siitä, että sinä jos kuka rakastut tohon brookieen!! :DD ♥♥♥

      Poista